dimecres, 19 de setembre del 2007

A on?

SALT, Girona.

Hem triat la província de Girona, en primer lloc per una qüestió d'equilibri territorial; pensem que les activitats que duem a terme, i especialment el Congrés, que és sens dubte una de les activitats més importants de l’Associació AMIC, no han d'estar sempre centrades a Barcelona.

SALT, perquè és una ciutat que amb un 36% de població d’origen immigrant representa clarament el que ha significat l’arribada d’un gran nombre de persones d’orígens diferents en un període curt de temps; persones que s’incorporen com a veïns a les nostres ciutats. Gestionar aquesta realitat comporta grans reptes.

El centre de reunió serà la Factoria Cultural Coma-Cros, antiga fàbrica tèxtil, un dels complexos fabrils més importants del curs baix del riu Ter, tant per la seva capacitat productiva com pel gran nombre de treballadors que va acollir. L’any 1850 es varen iniciar les primeres construccions de la fàbrica, que va prosperar ràpidament. Actualment, l’Ajuntament de Salt ha sol·licitat la remodelació d’aquest edifici, i hi ha traslladat entitats socials, i una biblioteca municipal.